Passmore Reserve Playground Upgrade

Consultation has concluded 1/6/16

We are planning to upgrade the existing district playground at Passmore Reserve, North Manly. The project is being undertaken as part of Council’s 2016/17 Playground Improvement Program, identified in the Community Strategic Plan and Open Space Strategy November 2015.

We are planning to upgrade the existing district playground at Passmore Reserve, North Manly. The project is being undertaken as part of Council’s 2016/17 Playground Improvement Program, identified in the Community Strategic Plan and Open Space Strategy November 2015.

Consultation has concluded 1/6/16
  • Design Chosen

    4 days ago

    We would like to thank everyone who participated in the Passmore Reserve Playground Upgrade project. We received valuable feedback through the Your Say feedback form.

    A total of 69 submissions were received during the consultation period, of which 58% chose Option D as their preferred design, followed by 17% for Option A. All submissions were supportive of the playground upgrade.

    The main comments raised and considered were:
    • Surfacing materials
    • Increased shade
    • Range of equipment and play experiences for all ages and abilities
    Following an analysis of all submissions and comments, we have awarded the contract to Proludic for Option D playground design.


    As part of the plan council will also be upgrading the;
    • shade sail
    • soft-fall areas
    • new main entry path and courtyard
    • fencing and seating
    Timing

    Works will be commencing on site Monday 26 June 2017. The new playground will be available for use in August 2017.

    We would like to thank everyone who participated in the Passmore Reserve Playground Upgrade project. We received valuable feedback through the Your Say feedback form.

    A total of 69 submissions were received during the consultation period, of which 58% chose Option D as their preferred design, followed by 17% for Option A. All submissions were supportive of the playground upgrade.

    The main comments raised and considered were:
    • Surfacing materials
    • Increased shade
    • Range of equipment and play experiences for all ages and abilities
    Following an analysis of all submissions and comments, we have awarded the contract to Proludic for Option D playground design.


    As part of the plan council will also be upgrading the;
    • shade sail
    • soft-fall areas
    • new main entry path and courtyard
    • fencing and seating
    Timing

    Works will be commencing on site Monday 26 June 2017. The new playground will be available for use in August 2017.
  • Passmore Reserve Playground Upgrade

    5 months ago

    We have four designs that we are seeking your feedback on.

    Make comments by:

    -Complete Feedback form

    -Write to Council, marked ‘Passmore Playground Upgrade’ 725 Pittwater Rd, Dee Why, NSW, 2099

    Comments closed Monday 6 March 2017.

    For further information please call Lia Skountzos on (02) 9942 2392.

    We have four designs that we are seeking your feedback on.

    Make comments by:

    -Complete Feedback form

    -Write to Council, marked ‘Passmore Playground Upgrade’ 725 Pittwater Rd, Dee Why, NSW, 2099

    Comments closed Monday 6 March 2017.

    For further information please call Lia Skountzos on (02) 9942 2392.

  • Background

    4 months ago

    This playground has been a popular and well used facility by the local community, sportsground users and visitors for the past 17 years. We would like to rejuvenate the existing play spaces including installing new play equipment and softfall.

    Other landscape improvements and renewal works will be undertaken to the main entry path and feature timber walling, entry gates / front fence, the paved courtyard space (ie: seating, dance stage and musical play elements), existing wharf nature play items, garden beds and park furniture.

    The playground is situated on the northern side of the Passmore Reserve and is centrally located within District Park, a large regional sporting and recreational open space. The site is adjacent the Manly Creek foreshore, existing playing fields, bbq/picnic facilities and amenities, and is connected to neighbouring residential areas by a shared path network.

    The playground has a natural setting and is well shaded by a number of large native trees. An existing shade structure over the senior play area is in poor condition and requires removal and possible replacement (dependent on design and layout of new equipment). The junior play area has shade sails that will be renewed.

    Council’s aim is to provide a facility and equipment that offers increased social, recreation and play opportunities and maximises participation by the whole community and responds to the park’s natural setting.

    Council is planning to seek feedback from the community on four playground equipment design options to assist staff evaluate quotations and select the preferred design.


    This playground has been a popular and well used facility by the local community, sportsground users and visitors for the past 17 years. We would like to rejuvenate the existing play spaces including installing new play equipment and softfall.

    Other landscape improvements and renewal works will be undertaken to the main entry path and feature timber walling, entry gates / front fence, the paved courtyard space (ie: seating, dance stage and musical play elements), existing wharf nature play items, garden beds and park furniture.

    The playground is situated on the northern side of the Passmore Reserve and is centrally located within District Park, a large regional sporting and recreational open space. The site is adjacent the Manly Creek foreshore, existing playing fields, bbq/picnic facilities and amenities, and is connected to neighbouring residential areas by a shared path network.

    The playground has a natural setting and is well shaded by a number of large native trees. An existing shade structure over the senior play area is in poor condition and requires removal and possible replacement (dependent on design and layout of new equipment). The junior play area has shade sails that will be renewed.

    Council’s aim is to provide a facility and equipment that offers increased social, recreation and play opportunities and maximises participation by the whole community and responds to the park’s natural setting.

    Council is planning to seek feedback from the community on four playground equipment design options to assist staff evaluate quotations and select the preferred design.