Stage 2: Long Reef comment form

We asked the community what was important when considering this development. What we heard was:

  • it needs to blend into the landscape
  • environmental impacts were paramount
  • it’s not to be overdeveloped.
The concept, developed in collaboration with the volunteer community working group and architects,  balances the needs of the club and the community. The design delivers a modern, functional facility that is sympathetic to and blends into the environment. 
 
What are your thoughts on the concept design?   Please view the documents before completing the survey.
 
Comments close Sunday 11 November 2018.

To ensure the design is sympathetic to the location, the design looks to:

  • nestle the building into the landscape and surrounding dunes
  • invite the surrounding dunescape into the site
  • use simple, robust and honest materials that resist the harsh environment and weather conditions
  • harvest and reveal rainwater and sunlight
  • invite the community into the space through open pavilions corners
  • create a large outdoor room
  • frame views that enhance the beauty of the natural environment.

Reflecting on the above elements, do you think the concept design blends into the landscape?

To address environmental issues the concept has been designed to respond to the:

• existing landscape
• existing flora
• existing pathways
• natural water flow
• sand movement.

Do you feel the concept design has addressed environmental sensitivities?

Ground floor plans

- September 2018

Ground floor lrslsc

First floor plans

- September 2018

First floor lrslsc

The concept design balances surf club and public needs and respects the concerns of overdevelopment. Proposed community facilities include:

• a function space (#32)
• storage lockers (#10-13)
• café (#8).

Do you support the inclusion of these community facilities?

Pavilion

nestled in landscape - September 2018

Pavilions

Overall are you supportive of the concept design?

I have reviewed the concept designs

Options are limited to
255
255
Would you like to receive email updates on this project? * required
Would you like to join Council’s community engagement email list? * required