Finalising concept plan

A dedicated storage space for the club

We have been working with the South Curl Curl Surf Life Saving Club to provide a dedicated storage space for their furniture and equipment.

The Club recently approached Council with a proposal to build a new storage room in the unused space located in the north western corner recess facing Carrington Parade. This will provide much needed additional storage space in the building to store furniture such as stackable chairs and foldable tables, which are currently left on the external deck.

The new storage space is approximately 3m x 3m and will be constructed within the existing footprint of the building.

We developed a concept design and asked the community for their feedback. View the community engagement report below.

The room will be built with rendered and painted masonry walls to a height that mirrors the existing roof at the building’s main entry on the south western corner.

Construction works will include demolition of the section of concrete slab within the proposed location only, and replacement with a new slab.

Other proposed design elements include:

  • roofline type and height to be aligned with the existing main entry roof
  • rendered and painted masonry walls
  • exterior paint colour to match the existing building
  • new external double doors

The impact on access and use of the Club's existing facilities will be minimal as all works are external to the building.

The next stage is to finalise the concept plan and prepare documentation for the DA. The DA is expected to be lodged early next year.

Engagement outcomes

Thank you to those who provided feedback during our community engagement on the proposed dedicated storage space at the South Curl Curl Surf Life Saving Club. We received 10 submissions during the exhibition period held between Monday 20 June 2022 and Monday 18 July 2022.

The feedback received during the consultation period indicated a high level of community support for the proposed new space. Most of the comments cited a good use of a wasted space and were very supportive of the community service provided by the SLSC.

In addition, comments suggested that the proposed location of the storeroom will not result in any loss of views from properties across the street. One respondent suggested that Council should consider rebuilding the roof structure at the main entry door.

The full engagement report is available to read by clicking the button below.

Timeline

  • Timeline item 1 - complete

    Jun-Jul 2022 – Seek feedback on concept

  • Timeline item 2 - active

    Aug - Oct 2022 – Review comments and amend plan if required

  • Timeline item 3 - incomplete

    Nov 2022 - Jan 2023 – Prepare documents for DA

  • Timeline item 4 - incomplete

    Mar 2023 – Lodge DA

  • Timeline item 5 - incomplete

    Construction subject to DA approval

Have a project enquiry?

Contact us below:

Name Bernard Koon
Phone 1300 434 434
Email council@northernbeaches.nsw.gov.au
Website northernbeaches.nsw.gov.au
In writing

'South Curl Curl Surf Life Saving Club Storage Room' Northern Beaches Council, PO Box 82, Manly NSW 1655.